Overgangsklachten: wel of geen hormonen slikken?

Keuzehulp: overgangsklachten. Wel of geen hormonen slikken?

De keuzehulpen die op Thuisarts.nl staan worden gemaakt door verschillende organisaties, niet (alleen) door de makers van Thuisarts.nl. Het is de bedoeling  de keuzehulpen te verbeteren zodat ze makkelijker te gebruiken zijn.

Voor wie is deze keuzehulp bedoeld?

  • U bent in de overgang
  • U heeft last van overgangsklachten
  • U wilt weten wat u zelf aan uw overgangsklachten kunt doe
  • U wilt weten welke behandelingen er zijn
  • U wilt met uw (huis)arts of andere hulpverlener praten over een behandeling
  • U wilt uw gedachten over een mogelijke behandeling op een rijtje zetten

Wanneer u één van deze vragen met ‘ja’ beantwoordt, is deze keuzehulp inderdaad voor u bedoeld.

Bent u niet helemaal zeker of u in de overgang bent, maar bent u wel ouder dan 45 jaar, vul dan de zelftest in.

Wat kunt u met deze keuzehulp?

Deze keuzehulp zet de behandel-mogelijkheden voor overgangsklachten op een rij. Bij iedere behandeling staat wat de werking, bijwerking en eventuele risico’s zijn. Ook vindt u praktische tips en adviezen voor zelfzorg in de overgang. Lees welke (persoonlijke) overwegingen mogelijk een rol spelen bij uw keuze. Dan kunt u beter kiezen welke behandeling bij u past. U kunt uw keuze gedurende de overgang herzien en bijstellen.

De keuzehulp is niet bedoeld als vervanging van medisch advies. De keuze voor een behandeling en de beslissing daarover maakt u het best in samenspraak met uw arts. Hij of zij kan u aanvullende informatie geven die van belang kan zijn bij het maken van een keuze. Lees ook de disclaimer van de keuzehulpen.

Waar kunt u de informatie vinden?

In ‘Over de overgang’ leest u over de overgang, overgangsklachten en hoe lang het duurt. Onder ‘Keuzemogelijkheden’ vindt u een overzicht van mogelijke behandelingen die uw klachten kunnen verminderen. In het onderdeel ‘Uw keuze’ staan stellingen die u helpen bewust te worden van uw persoonlijke overwegingen, die invloed kunnen hebben op uw keuze. Onder ‘Meer informatie’ vindt u links naar websites met meer informatie en de geraadpleegde bronnen.